Toegankelijke communicatie - Icoon

Toegankelijke communicatie

Wij houden van eenvoud. Hoe ingewikkeld een onderwerp ook lijkt: wij brengen het terug tot de essentie. We werken aan de wereld van morgen. Een wereld waarin écht ieder mens mee kan doen. Dat wil zeggen dat informatie ook toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking. Denk aan gebruikers die doof, slechthorend, blind, slechtziend of kleurenblind zijn. Maar ook mensen met autisme of dyslexie of iedereen die geen muis of touchscreen kan gebruiken door bijvoorbeeld een fysieke beperking.

Om gebruik te kunnen maken van voorleessoftware moet een document goed opgebouwd zijn. Denk aan afbeeldingen die een beschrijving hebben, tabellen die op de goede manier zijn opgemaakt en teksten die in de juiste volgorde staan. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met kleurcontrasten en lettergrootte. Wij maken documenten, websites of apps helemaal digitaal toegankelijk. We werken volgens de richtlijn WCAG 2.1. Alle communicatie leveren we digitaal toegankelijk inclusief PAC 2024-checker, de hoogste standaard.

Toegankelijke communicatie gaat over meer dan toegankelijke websites en documenten. Het gaat bijvoorbeeld ook over toegankelijk zijn op social media of een video ondertitelen, zodat deze door iedereen begrepen kan worden. We adviseren je graag!